Du behöver inte vänta på din årliga resultatöversyn för att identifiera områden du behöver förbättra. Att lägga till dina färdigheter och sätta personliga riktmärken och granska dem är nyckeln. Lärande leder till bättre livskvalitet, ökar självförtroendet och förbättrar din prestation.

Tips för att förbättra ditt rykte och din prestation på jobbet:

Organisera & prioritera

Skapa ett dagligt schema och följ det. Identifiera de tre eller fyra viktigaste projekten som behöver slutföras. Se till att din uppgiftslista är hanterbar, tillför värde och gynnar ditt företag.

Sluta multitasking

Multitasking sänker IQ, sänker EQ (emotionell intelligens), saktar ner dig, ökar stressnivåerna och orsakar misstag. Bemästra monotasking i stället.

Undvik distraktioner

Visste du att fokus är en grundläggande egenskap hos produktiva människor? Våra hjärnor är kopplade till att fungera bäst när vi fokuserar på en enda uppgift. Öva på att hålla fokus och sträva efter att slutföra en uppgift innan du dyker in i en annan.

Hantera avbrott

Avbrott kan komma i alla former: medarbetare, chefer, familj, etcetera. Planera för dem! Du vet att de kommer att hända så lägg in det i din ekvation. När du fastställer tidslinjer, förhandlar om deadlines eller helt enkelt beskriver din dag, inse att du förmodligen kommer att kastas ur kurs några gånger.

Bli en bra finishar

Många av oss är fantastiska i börjare men vi kommer inte till slut. Tänk på hur många gånger du har startat något nytt och lägger det igen på din att göra-lista.

Ställ in milstolpar

Vägen till att slutföra ett stort projekt kan verka överväldigande. Låt inte det hindra dig från att ta dig tid att fira interimistisk prestation. Dela upp stora projekt i block med miniuppgifter. Registrera dina framsteg, belöna dig själv och dela din utveckling med teamet.

Skaffa en mentor or coach

Förbättra dina färdigheter med en mentor. En mentor kan erbjuda ny insikt, perspektiv och vision. Att arbeta med en mentor kommer att tänja på ditt tänkande och förse dig med en ström av självutvecklingsidéer relaterade till dina unika färdigheter och talang.

Tro mig många framgångsrika chefer har en, även om de kanske inte pratar om det…

Lyssna helt enkelt

Att lyssna är avgörande för effektiv kommunikation. Lägg tid på att tänka på hur du lyssnar. Avbryter du andra? Mogna lyssnarförmåga leder till ökad produktivitet med färre misstag, innovativ tillväxt och högre kundnöjdhet.

Forskning

Ta dig tid att forska. Slösa inte bort andras tid; gör dina läxor innan du tar dig en ny uppgift. Du kommer att vara bättre förberedd att presentera strategier för att nå varje mål.

Identifiera dina döda vinklar

Döda vinklar är områden som vi är omedvetna om oss själva och kan göra att goda avsikter uppfattas på ett negativt sätt. För att identifiera döda vinklar måste du vara villig att se på dig själv ärligt, be andra om feedback och vara villig att göra ändringar. Nå ut till dina kamrater och fråga hur du uppfattas.

Fråga frågor

Utmana dig själv hela tiden genom att fråga: ”Finns det ett mer effektivt sätt att uppnå samma resultat?” Brainstorma för att avgöra om du arbetar så effektivt som möjligt. Tro alltid att saker kan förbättras.

Förenkla saker

Ofta gör vi saker för att ”det är så vi alltid har gjort det” även om det är komplicerat eller rörigt. Hitta något varje vecka för att förenkla eller automatisera: ett svårt system eller en svår process, ett rörigt kontor, dagliga uppgifter eller e-post. Din effektivitet kommer att öka genom att göra saker enkelt.

Känn din konkurrens

Lär känna och observera dina konkurrenter. Identifiera vad de gör rätt, och använd det som en möjlighet att lära sig att implementera något nytt på ditt företag.

Erkänn andra

Hjälp andra att utmärka sig, uttrycka tacksamhet och ge beröm när det är värt det. Du kommer att bli förvånad över hur mycket uppmuntran och motivation ett enkelt ”bra jobbat!” tillhandahåller. Ditt team kommer säkert att växa och växa tillsammans.

Läsa

Läs minst en artikel om personlig utveckling eller branschrelaterad varje dag. Starta en dagbok för att spela in dina anteckningar, identifiera vad du lärt dig och bestämma hur du kan tillämpa dina resultat personligen eller på arbetsplatsen.

Ge dig själv ledighet

Semester är avgörande för professionell utveckling. Utan det ökar nivåerna av stress och utbrändhet och produktiviteten minskar.

Öva ödmjukhet

Undvik självreklam och utöva ödmjukhet. Uppmuntra teammedlemmar, och ha hög respekt för deras unika kompetens och bidrag till framgång.

Skriv ett brev till ditt framtida jag

Var ser du dig själv om 1 år, 3 år eller till och med 5 år? Vad blir detsamma? Vad blir annorlunda? Skriv ett brev till dig själv och arbeta hårt för att bli den personen.

Passion är en av de viktigaste drivkrafterna för framgång. Om du inte älskar det du gör är det svårt att göra ditt bästa och prestera efter bästa förmåga. Men först hitta vad du är bra på och utveckla dessa färdigheter… och du kommer att älska det när du bemästrar det och kommer att bli passionerat för det.

Published On: september 14th, 2022 / Categories: Coaching, Personlig utveckling / Tags: /

Prenumerera för att få de senaste artiklar…

Arbetskraftslösningar:

Dagens vision är morgondagens verklighet

Att skapa dynamiska lösningar kräver en rad egenskaper och erfarenhet. Genom att arbeta tillsammans kan vi lösa problem snabbare för att nå kollektiv framgång och leverera morgondagens verklighet.


Vi säljer inte dina uppgifter och vi skickar inte skräppost. Läs vår integritetspolicy.