Programmatisk rekrytering är användningen av programvara och data för att säkerställa att dina jobbannonser online visas för rätt personer, vid rätt tidpunkt, till bästa möjliga pris.

Pandemin har haft en betydande inverkan på sysselsättningen i alla branscher. Med världen som anpassar sig till en ny normal, ser vi en ökning av jobbsökningar och talangförvärv blir mer utmanande. Med en så stor kandidatpool och en konkurrensutsatt arbetsmarknad vänder sig rekryteringschefer till byråer för att köra programmatiska annonskampanjer för att stödja deras sökande efter exceptionell talang.

Hur fungerar programmatisk rekrytering!

Programmatisk annonsering gör det möjligt för medieköpare att köpa annonsutrymme med hjälp av en plattform på efterfrågesidan (Demand-Side Platform, DSP) som utnyttjar datainsikter och algoritmer för att nå rätt användare. Denna automatiska process visar annonser vid rätt tidpunkt och till rätt pris. Moderna marknadsförare använder en programmatisk annonseringsstrategi med flera kanaler som utnyttjar inbyggd, display, ljud, video och ansluten TV (CTV).

Med programmatisk rekryteringsannonsering kan organisationer leverera annonser till potentiella kandidater över en mängd olika digitala kanaler. Till exempel gör en flerkanalsstrategi det är möjligt att annonsera över en mix av kanaler, vilket ökar andelen av den totala målgruppen som en kampanj kan nå. Du kan fånga uppmärksamheten och intresset hos en kandidat och utnyttja en uppmaning till handling (CTA) som uppmuntrar dem att ansöka om en roll i din organisation.

När du använder programmatisk annonsering för rekrytering kan du också utforska olika strategier för att finjustera kampanjresultat. Detta tillvägagångssätt hjälper dig att skapa en varumärkeshistoria genom hela kundresan.

Fördelar med rekryteringsannonsering

Att utnyttja programmatisk annonsering för talangförvärv gör jobbet för rekryterare mycket enklare. Faktum är att företag som använder programmatisk är dubbelt så benägna att minska sin totala anställningstid.

Programmatisk skapar möjligheter att åter engagera kvalificerade kandidater

För rekryterare är att para ihop en flerkanalskampanj med retargeting den perfekta lösningen för att återinföra kvalificerade kandidater. Med inriktning på flera kanaler kan du nå användare på olika plattformar och enheter. Den här strategin hjälper dig att skapa ett sammanhängande budskap över alla kanaler och få större räckvidd genom att fånga användare som bara använder några av dem.

Att kombinera retargeting med din flerkanalskampanj hjälper till att engagera kandidater som har sett en av dina annonser tidigare eller visat intresse för ditt företag eller organisation. Att se dina annonser på olika enheter och i olika format skapar kampanjmedvetenhet, får mer uppmärksamhet av ideala talanger och uppmuntrar dem att söka till en roll.

Programmatiska kampanjer kommer att stärka ditt arbetsgivarvarumärke

En stor fördel med programmatisk annonsering för rekrytering är att de ger arbetsgivarens varumärkesmedvetenhet till din organisation. En kampanj är en möjlighet att kommunicera till kandidater om ditt anställdes värdeförslag – den unika uppsättning förmåner som en anställd får i utbyte för de färdigheter, förmågor och erfarenheter som de tillför ett företag.

Annonsvisningarna som din kampanj får översätts till kandidater som, om de inte ansöker om en roll i din organisation direkt, kan göra det i framtiden. Att skapa medvetenhet om arbetsgivarens varumärke är en långsiktig investering som bygger förtroende hos potentiella kandidater. Om de redan är bekanta med din organisation kommer de att vara mer mottagliga för framtida uppsökande.

Gör programmatisk del av din strategi för att förvärva talang

I ett konkurrenskraftigt rekryteringslandskap ger programmatisk rekryteringsannonsering dig en möjlighet att använda precisionsbaserad inriktning för att nå kvalificerade kandidater över de digitala kanaler som de aktivt använder. Med den extra fördelen av att öka medvetenheten kring ditt arbetsgivarvarumärke är programmatiska en taktik som rekryterare bör använda för att hitta nya talanger på den nuvarande konkurrensutsatta marknaden.

Published On: september 20th, 2022 / Categories: Rekrytering / Tags: , /

Prenumerera för att få de senaste artiklar…

Arbetskraftslösningar:

Dagens vision är morgondagens verklighet

Att skapa dynamiska lösningar kräver en rad egenskaper och erfarenhet. Genom att arbeta tillsammans kan vi lösa problem snabbare för att nå kollektiv framgång och leverera morgondagens verklighet.


Vi säljer inte dina uppgifter och vi skickar inte skräppost. Läs vår integritetspolicy.