Var autentisk: Bill McDermott VD för ServiceNow skrev en gång ett karriärsråd och hans poäng var: Var sann mot dig själv. Ingen bryr sig om dina drömmar så mycket som du. Han var ett barn när han hörde orden som hjälpte till att forma hans karriär. ”Bill, kom alltid ihåg,” sa hans mamma innan sänggåendet, ”det bästa med dig är du.”

Med dessa sex ord lärde hans mamma honom att hedra sina instinkter, fullfölja sina önskningar, tro på hans potential och vara trogen mot sina passioner… Det viktigaste är att hon lärde honom att lita på sig själv, särskilt när andra inte gjorde det. Idag hans mammas råd kan sammanfattas i två ord: Var autentisk.

Bill tillade, jag har ägnat mitt liv åt att vara trogen mig själv. Men i nästan varje fas av min karriär min äkthet har utmanats. Han sa, han är inte ensam. Vi möter alla påtryckningar – företagsdynamik, sociala förväntningar, engagemangsregler, den allmänna opinionen, vår egen rädsla – som sätter oss i positioner för att göra val eller agera på sätt som inte är i linje med vem vi är, vad vi vill eller vad vi tror. Och även om vi måste göra kompromisser – och inte överskrida gränserna för respektabilitet – är det verkliga tricket att inte göra så många eftergifter att vi kompromissar med vårt sanna jag.

Så följ dessa principer för att hålla din karriär på ett autentiskt spår:

Kom ihåg att ingen bryr sig om din karriär så mycket som du.

Precis som han, du har drömmar, men det är ingens ansvar att se till att dina drömmar går i uppfyllelse. Det är upp till dig. Så ta initiativ. Identifiera och gå efter möjligheter för att säkerställa att din karriärväg är banad av dina önskningar – inte av en slump eller omständighet.

Använd dina ord, inte någon annans.

Hur vi uttrycker idéer är lika viktigt som själva idéerna. Bättre vårt ord och vad vi säger, är autentiskt för oss, än acceptabelt för andra. Om inte, försvinner budskapet – såväl som människors förtroende för oss.

Välj att göra det du gör bra.

När vi sätter oss i positioner som betonar våra styrkor, behåller vi förtroende för våra förmågor och ambitioner, och är mindre mottagliga för nejsägare som försöker styra oss från vår kurs.

Engagera dig för känslomässig ärlighet.

Känslor avslöjar för andra vad som rör oss och vad som är viktigt. Att uttrycka våra känslor är det mest autentiska vi kan göra på jobbet.

Att skapa en karriär av autenticitet är en utmaning i alla åldrar och varje skede.

Hedra dina drömmar, använd din röst, tro på dina färdigheter, uttryck ditt hjärta.

Slutsats, lita på dig själv. För den bästa delen av dig är verkligen du.

Published On: september 16th, 2022 / Categories: Personlig utveckling / Tags: /

Prenumerera för att få de senaste artiklar…

Arbetskraftslösningar:

Dagens vision är morgondagens verklighet

Att skapa dynamiska lösningar kräver en rad egenskaper och erfarenhet. Genom att arbeta tillsammans kan vi lösa problem snabbare för att nå kollektiv framgång och leverera morgondagens verklighet.


Vi säljer inte dina uppgifter och vi skickar inte skräppost. Läs vår integritetspolicy.